Nieuw in Breda bij Eat Lift Love: PowerMama®  

Eat Lift Love biedt in samenwerking met de Core Academy een 8-weekse cursus PowerMama® aan in een small group, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Bij Eat Lift Love kon je al terecht voor specifieke 1-op-1 begeleiding tijdens en na de zwangerschap, maar er komt nu dus ook de mogelijkheid om in een groepje van maximaal 6 personen te gaan werken aan je postpartum herstel of aan een gezond fit zwanger lijf.

Waarom deelnemen

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken.

Tijdens de trainingen van het PowerMama® Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s.

Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en
uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten.

Wat houdt het in

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, een stevige core, optimaal ademhalingspatroon en goed werkende bekkenbodem. We trainen door middel van functionele bewegingen, zoals hurken, tillen en duwen en bekijken wat jouw sterke en zwakke punten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Geen theekransje dus, maar aan de bak!

Vooraf heb je een 1-op-1 intake met een PowerMama® coach en een bekkenfysiotherapeut, zodat we kunnen bepalen waar je nu staat en waar we extra op moeten letten tijdens de trainingen. Na afloop evalueren we ook je vooruitgang en kijken we waar je eventueel nog aan zou kunnen werken als je weer zelfstandig gaat sporten.

In een besloten WhatsApp-groepje met de deelnemers krijg je informatie en tips over training en voeding, oefeningen voor thuis, opdrachtjes en challenges. Zo kunnen we tijdens de les focussen op training, kletsen doen we dan daarbuiten. Lekker efficient!

Het PowerMama® Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie

Het PowerMama® programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal  8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn juist ook welkom om mee te doen.

Wanneer

De cursus duurt 8 weken en start weer op woensdag 18 maart om 20.15. Als je de cursus hebt gevolgd kunt je ook aansluiten bij de PowerMama small group training elke vrijdagochtend om 10.15 uur.

Waar

De trainingen zullen worden gegeven in de studio van Eat Lift Love, op het terrein van de oude koepelgevangenis. Gratis parkeren op het terrein.

Kosten

De 8-weekse cursus inclusief online coaching via WhatsApp en een persoonlijke intake kost 175 euro, inclusief BTW.

Early bird korting van 10% voor aanmeldingen voor 1 maart.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je vaak (een deel) van de kosten terug via de zorgverzekering! Check hiervoor je polisvoorwaarden.

Inschrijven

Meld je hier aan. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Ga jij komende tijd bevallen, ben je (nog) zwanger of ben je al een tijdje geleden bevallen en heb je interesse om mee te doen doen aan het PowerMama® Programma, maar wellicht op een ander moment? Stel je eigen groepje samen of laat hier je gegevens bij me achter! Ik denk graag met je mee!