Januari 2017, mijn jongste van twee dochters is bijna negen maanden oud. Tijd om eens iets aan mijn overtollige kilo’s en conditie te gaan doen.

“De vrijblijvendheid van een grote sportschool waar je redelijk anoniem rondloopt, werkt niet voor mij.”

Ik twijfel een tijdje wat ik moet doen, een abonnement bij de sportschool nemen zet geen zoden aan de dijk. Dat bleek wel uit het verleden. De eerste weken sleep ik mezelf nog fanatiek een keer of twee naar de groepslessen, maar naarmate de tijd verstrijkt ebt dat fanatisme weg. De vrijblijvendheid van een grote sportschool waar je redelijk anoniem rondloopt, werkt niet voor mij.

Gelukkig zag ik op Facebook een berichtje van een mede-mama die een super resultaat behaalde bij personal trainer Nathalie. Een personal trainer, dat klinkt in eerste instantie heel heftig en als een ver-van-mijn-bed-show. En ja, het doet even pijn in de portemonnee, maar ik zag het vooral als investering in mezelf. Die het achteraf meer dan waard is geweest.

“Ik hield mezelf voor dat ik een bourgondische Brabantse ben die gewoon geniet van het leven en van lekker eten.”

Al sinds mijn pubertijd is mijn gewicht een issue. Ondanks dat ik altijd gesport heb, voelde ik me altijd te dik. Naarmate de jaren verstreken sprokkelde ik de nodige kilo’s erbij. Ik hield mezelf voor dat ik een bourgondische Brabantse ben die gewoon geniet van het leven en van lekker eten.

Toch schrok ik van de eerste weging en fittest bij Nathalie. Mijn vetpercentage zat met veertig procent ver in het rood en mijn conditie was ronduit belabberd.

Na de intake gingen we daarom fanatiek aan de slag. Iedere week één uur personal training, één uur de small-group training en een thuistraining. Tot slot nog het belangrijkste voor mij: het voedingsadvies.

Sporten vond ik altijd al leuk, dus die uurtjes mezelf in het zweet werken waren heerlijk. Nathalie stelde ook iedere keer weer afwisselende en uitdagende trainingen samen. Aangepast op mijn niveau en met steeds iets zwaardere gewichten. Na een paar weken kwam ik er dan ook niet meer onderuit en mochten die push-ups echt niet meer op de knieën. Een momentje waar ik wel tegenop keek in het begin, maar nu weet ik niet beter meer.

“Week na week was het weegmoment weer een succesmoment.”

Even terugkomend op het voedingsadvies. Op dat gebied was bij mij echt veel winst te behalen. Ik at te veel en te ongezond. Met Nathalie als stok achter de deur lukte het me om me aan de, op het eerste gezicht, strenge regels te houden. Dat wierp al snel zijn vruchten af want week na week was het weegmoment weer een succesmoment.

Ik heb vanaf januari bijna vier maanden personal training gedaan bij Nathalie, in die maanden heb ik mijn doel om 10 kilo af te vallen precies bereikt. Iets waar ik van tevoren niet van had durven dromen.

Toen was het eind april, het moment van de laatste training was aangebroken. Het zweet brak me wel even uit. Want hoe nu verder? Ik was als de dood om weer aan te komen. Ik wilde niet in het jojo-en terechtkomen. Gelukkig ben ik de groepstrainingen blijven volgen. Gezellig met het inmiddels vertrouwd geworden clubje fanatiekelingen en die fijne trainer Nathalie.

We zijn nu inmiddels ruim twee maanden verder en ik kan me trots vertellen dat ik nog eens 3.5 kilo ben afgevallen in die periode. Ik heb dus blijkbaar een goede balans kunnen vinden qua eten en sporten.

“Bedankt voor deze nieuwe way-of-life!”

En dat betekent niet dat ik iedere dag alleen maar bleekselderij en ander konijnenvoer naar binnenwerk. Een ijsje, zakje chips of pizza kan best op zijn tijd. Zolang het maar met mate is en er genoeg beweging tegenover staat. Ik pak bijvoorbeeld steeds vaker de fiets (ook met de twee kids), iets dat ik met mijn slechte conditie van begin januari echt een inspanning vond, maar nu gaat het zoveel makkelijker.

Nathalie, via deze weg nog eens enorm bedankt voor deze nieuwe way-of-life waar je me naartoe gecoached hebt!

Een trotse Fit-mom