Een beetje verantwoord snaaien valt soms niet mee. Je honger of trek negeren mondt waarschijnlijk uit in de koelkast tien keer open en dichtdoen (Tot 10 tellen!), de proviandkast bestuderen (Tot 10 tellen!) en vervolgens met je hand in de pot Tumtummetjes (Remmen los!) besluiten dat een aantal plakken jongbelegen kaas afgetopt met een bak triple chocolate icecream precies is wat je nodig hebt. Met deze muffins op voorraad (of de ingrediënten in huis om ze snel te maken) is het super makkelijk om verantwoord te snacken en toch jezelf te verwennen.

Dat handje ongezouten noten, die appel en die rijstwafel met cottage cheese ben je op een gegeven moment aardig beu, snap ik helemaal. Dit tussendoortje is makkelijk te maken, zelfs ik kan het, zonder van mijn keuken een al te grote zooi te maken. Ook prima als pre-workout snack, bij de koffie of in te vriezen voor een later moment. Deze eiwitrijke muffins zitten dus niet alleen boordevol energie en voedingsstoffen, maar zijn ook een heuse treat.

Ingrediënten

Voor 12 (kleine) muffins

 • 2 rijpe bananen (met bruine spikkels op de schil, dan zijn ze goed rijp, zijn ze op z’n gezondst en hebben ze veel smaak)
 • 4 eieren
 • 2 scoops (vanille) eiwitpoeder
 • 1 tl kaneel
 • Beetje olie om de vorm in te vetten
 • Optioneel: rood fruit

Benodigdheden

 • Muffinvorm (zo’n siliconending is echt ideaal)
 • Beslagkom
 • Staafmixer of blender of als je dat niet hebt werkt een vork ook

Voedingswaarde per muffin

77 kcal

6,4 gram koolhydraten

6,2 gram eiwit

2,4 gram vet

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180° C
 2. Snijd de bananen op plakjes en meng met de eieren, het eiwitpoeder en de kaneel in een grote kom (met tuitje, da’s handig) met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt ook een blender gebruiken, al krijg je soms dan een wel heel dun beslag, of de bananen prakken met een vork en dan alles door elkaar roeren
 3. Vet je muffinvorm in met een klein beetje olijfolie of kokosolie. Ik doe gewoon wat olie op een keukenpapiertje en ga daarmee door de siliconenvorm. Je kunt ook van die papieren bakjes gebruiken, maar ik krijg ze daar nooit mooi uit en alles blijft dan aan het vormpje plakken. Drama!
 4. Verdeel je beslag over de 12 bakjes. Ze zijn dan niet te vol en dat vermindert de knoeikans. Gooi eventueel nog wat rood fruit in de bakjes erbij, 3 tot 4 bessen is wel voldoende omdat ze wat uit elkaar vallen
 5. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten af. Doe het deurtje tussendoor niet open, want dan zakken ze in.
 6. Na 20 minuten laat je ze afkoelen in de oven, die je half open zet
 7. Bewaar ze in een afgesloten bakje. De ervaring leert dat, zeker met fruit erin, je ze niet zo heel lang kunt bewaren zonder dat ze gaan schimmelen, een dag of twee ofzo. Maar je kunt zo ook prima per portie invriezen. Dat doe ik. Zo kan ik ‘s avond een zakje uit de diepvries halen om de volgende dag mee te nemen als tussendoortje.

Enjoy!

Advertentie