Over nipple gates en waterschade.

Ooit wel eens te krappe schoenen gekocht, omdat dat halve maatje kleiner nog wel in het neonroze was? Of pas na de training ontdekt dat je je shirt binnenstebuiten had aangetrokken? Of misschien je benen vergeten te ontharen en toch die korte broek in je tas gestopt?

Ik deel hier mijn workout faux pas, zodat jullie er lering uit kunnen trekken en niet in die irritante of gênante situaties terecht hoeven te komen. Aardig van me, hè.

Low battery Ben ik net lekker bezig, valt de opzwepende beat ineens weg uit m’n oor. Oh crap.

Spandex Pas op! Dat staat dus niemand (ok, alleen Sven Kramer). Dan weet je dat.

Oops Ik dacht ooit dat zo’n racerback sport-BH met een sluiting aan de voorkant echt een enorme aanwinst zou zijn op mijn workout garderobe, totdat de sluiting openknalde tijdens het opdrukken.

Afzaksokken Grrrrr..

Te vermijden Doorschijnende broeken, die misschien op het eerste gezicht niet doorschijnend lijken, maar zodra je in child pose gaat je hipster met girafjes laten zien. Grijs gemêleerde broeken, ook niet doen. Dit in verband met een eventuele zweetreet en natte liezen enzo. En wit wordt transparant als het nat wordt.

Tie it up Ik heb best veel haar met krullen dat tijdens gespring, gehuppel en gezwoeg continu uitzakt. Een elastiekje krijg ik er nooit meer uit, dus ik ben aangewezen op speldjes, die ook niet blijven zitten. Niks irritanter dan zo’n stuiterende knot op m’n hoofd of zo’n natte lok in m’n wimpers. Als iemand DE oplossing heeft…

Nipple gate Ik krijg dus stijve tepels tijdens het sporten. En nee, niet omdat ik dan geil ben. Zo’n padded top biedt uitkomst.

To the max Zó’n zware barbell op je schouders leggen dat je ‘em er na zes minuten squatten zelf niet meer af kunt halen. Wacht, nu ik er nog ‘es over nadenk, daar heb ik niets van geleerd.

Waterschade Armtasje van je smartphone of mp3-speler vergeten? Stop ‘em toch maar niet in je BH.

Languit Als ik lekker aan het rennen ben op de loopband met een muziekje op mijn oren, dan ben ik helemaal zen, in mijn eigen wereldje, en heb ik dus niet door dat ik heel onhandig mijn pink achter het veiligheidskoordje haak. Plotselinge disconnectie stopt de band, ook nog al plotseling, terwijl mijn benen doorrennen en ik in mijn hoofd nog aan het meezingen ben..

Gekrenkt Een wedstrijdje op het roeiapparaat met een leuke jongen? Laat hem maar gewoon winnen. Het mannelijk ego is nogal kwetsbaar.

Pain in the ass Op een vakantie in de tropen spontaan besluiten om een een paar dagen achter elkaar lange afstanden te gaan biken zonder fietsbroek, simpelweg omdat je niet bepaald van plan was om te gaan fietsen bij 35 graden. Een week later deed plassen nog steeds pijn. Nooit. Meer.

Er zijn grenzen Flauwvallen tijdens een ochtend gymsessie of overgeven tijdens een rondje hardlopen dat ik net iets te enthousiast ben begonnen, ik heb dat dus wel eens. Maar daar is niks stoers aan. Het is stom en ongezond. Ik probeer mijn leven te beteren door naar mijn lichaam te luisteren, maar soms zegt het gewoon niks.

Ik ben zo benieuwd naar jullie workout lessen. Ook ooit iets gênants meegemaakt tijdens het sporten? Tell me!

Advertentie