Je ziet hem nog staan. Nonchalant leunend tegen de bar, baggy jeans, hoodie, ondeugende glimlach. Maar zeven jaar later ligt hij avond aan avond in een vergeeld shirt met ketchupvlekken op de bank, zijn linkerhand graaiend in een zak chips, zijn rechter graaiend in zijn broek. Dat is ook meteen de enige beweging die hij nog krijgt; in de zomer komt daar dan wel het omdraaien van de worsten op de barbecue bij, maar dat is het wel zo’n beetje.

Waar is die man waar je ooit verliefd op werd? Een beetje beweging zou hem goed doen, en dus ook jullie relatie. Maar hoe pak je dat nou subtiel aan?

1. Verstop alle afstandsbedieningen En controllers. Doe alsof je gek bent als hij er naar vraagt: “Misschien liggen ze ergens achter die piramide van lege blikken bier?” Vind ze plots als hij klaar is voor die halve marathon.

2. Maak hem lekker Beloof hem dat je voortaan in sexy lingerie en op je naaldhakken biologische biefstukken en rib-eyes voor hem gaat bakken, mits hij na zijn werk eerst een uurtje vult met push-ups, sit-ups en trappen op en af rennen.

3. Stuur hem naar een klasje met lekkere wijven Steps, poweryoga, BodyCombat; allemaal groepslessen waar veel vrouwen zich wekelijks het zweet tussen de borsten werken. En dus ook mannen, en heus niet alleen homo’s. Iedere nieuwe man in zo’n klasje wordt bejubeld en aanbeden. Hij zal sociale ‘druk’ voelen om zich iedere week richting sportschool te begeven en uiteraard helpen schuddende billen in spandex broekjes daar ook bij. Als je zelf het lekkerste wijf bent, is er geen reden tot onzekerheid.

4. Laat een Men’s Health slingeren Op de cover staan sixpacks, breed lachend, zichzelf optrekkend aan het rand van het zwembad. Het blad staat vol tips voor een heter lijf waar manlief uiteraard zijn voordeel mee kan doen. Als die tv dan toch uitstaat en de MH ligt voor het grijpen, dan doet hij wellicht hier wat inspiratie op.

5. Heb seks als work-out Met een kwartier passioneel gelebber verbrand je tot wel 30 kcal. Laat hem je bh losmaken met z’n tanden: 85 kcal. De zoektocht naar je G-spot: 92 kcal. Een uur “de kruiwagen”: 216 kcal. Een uurtje doggystyle: 326 kcal. Mocht je nou zelf ook snel calorietjes willen verbranden, fake een orgasme: 315 kcal (tegenover 112 kcal voor een echte).

6.Geef hem een schop onder z’n hol En als je dan alles hebt geprobeerd en je krijgt hem niet gemotiveerd, dan niks niet positief benaderen. Knijp met je vingers in het spek rond zijn navel, plak de koelkast vol met foto’s van Ryan Gosling en dreig met een ander als hij niet van zijn luie reet af wil komen.

Maar ladies, dit kun je dus echt alleen doen als je zelf een fitgirl bent!

Nathalie voor vrouw.nl

Advertentie